Tomáš Klus (Honza) - seriál Na vodě

Tomáš Klus (Honza) - Na vodě

Tomáš Klus (Honza)

Datum narození: 15.5.1986
Znamení: býk

Tomáš Klus je český písničkář a bývalý moderní pětibojař. V roce 2014 hrál v pohádce Tři bratři v roli nejstaršího syna Jana, který se vydá hledat zakletou princeznu Růženku. Podílel se i na soundtracku k filmu. V září 2012 absolvoval studium herectví na Divadelní fakultě Akademie múzických umění (DAMU). Jako herce jej bylo možno vidět například v seriálu Hop nebo Trop nebo ve filmu Šejdrem.

Roli prince Jakuba si zahrál ve vánoční pohádce Tajemství staré bambitky. Na scéně školního divadla DISK účinkoval ve hrách Malá mořská víla, Kazimír a Karolína, Tartuffe, Markéta Lazarová a Racek. Účinkuje ve hře Deadline v pražském Divadle Ypsilon. V roce 2010 se stal zpěvákem roku hudebních cen TV stanice Óčko i výročních Andělů. V letech 2011 a 2012 získal stříbrného a zlatého Českého slavíka. Podporuje také charitativní projekty.

Filmografie

  • 2016 - Na vodě
  • 2016 - Poslední z Aporveru
  • 2014 - Intimity
  • 2014 - Tři bratři
  • 2011 - Tajemství staré bambitky
  • 2010 - Kazimír a Karolína
  • 2009 - Naděje
  • 2009 - Rytmus v patách
  • 2009 - Veni, vidi, vici
  • 2008 - Anglické jahody
  • 2008 - Šejdrem
  • 2004 - Hop nebo trop
  • ...

Zdroj a foto www.nova.cz