Oldřich Kaiser (Bohumil) - seriál Na vodě

Oldřich Kaiser (Bohumil) - Na vodě

Oldřich Kaiser (Bohumil)

Datum narození: 16.5.1955
Znamení: býk

Oldřich Kaiser je český filmový a divadelní herec a komik. Za svou dlouhou kariéru hrál v mnoha filmech. Z poslední doby například ve filmech Tmavomodrý svět, Žralok v hlavě nebo Pouta. Hraje také hlavní roli v Menzelově adaptaci Hrabalova díla Obsluhoval jsem anglického krále. Proslul také rolemi v televizních seriálech jako 30 případů majora Zemana či Nemocnice na kraji města.

Ve známé komediální dvojici s Jiřím Lábusem vystupoval také v mnoha televizních pořadech jako Možná přijde i kouzelník či improvizační Ruská ruleta. Rovněž spolu natočili dlouhý rozhlasový improvizační seriál Tlučhořovi, který dosáhl v listopadu 2007 osmi set dílů, a úspěšný televizní pořad Zeměkoule. V letech 1980 až 2005 byla jeho manželkou česká herečka Naďa Konvalinková.

Filmografie

  • 2016 - Bohéma
  • 2016 - Masaryk
  • 2016 - Na vodě
  • 2016 - Rudý kapitán
  • 2016 - Řachanda
  • 2015 - Malá z rybárny
  • 2015 - Padesátka
  • 2014 - Aldabra: Byl jednou jeden ostrov
  • 2014 - Tři bratři
  • 2013 - České století
  • 2013 - Husiti
  • 2013 - Klauni
  • 2013 - Stopy života - Dívčí sen
  • 2012 - Líbáš jako ďábel
  • 2012 - Nejlepší Bakaláři
  • ...

Zdroj a foto www.nova.cz